ΜΥΡΙΚΗ - ΔΟΞΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ 2-1

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Δόξα Ραπτοπούλου σε αγώνα που έγινε για την 13η αγωνιστική της Α΄κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας και παρέμεινε στην 6η θέση του πρωταθλήματος.





Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:





Μυρίκη - Δόξα Ραπτοπούλου ........... 2-1


Απεραντιακός- Άγραφα .................0-1


Κρέντη - Κεράσοβο ........................5-0


Ποταμιά - Αγ. Τριάδα ....................3-1


Αγ. Προκόπιος - Αίολος ...................1-0





Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ





1. Άγραφα .............. 26
.

2. Απεραντιακός ....26


3. Ποταμιά .............24


4. Μυρίκη ...............22


5. Αίολος .................21


6. Δόξα .................. 20


7. Αγ. Προκόπιος ....17


8. Κρέντη ................14


9. Αγ. Τριάδα ..........9


10. Κεράσοβο .........0

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ


Μην ξεχάστε να αλλάξτε τους δείκτες των ρολογιών σας απόψε. Στις 3 το πρωί θα τους γυρίσετε ώστε να δείχνουν 4.Θα "χάσουμε" μια ώρα ύπνο. Δεν πειράζει όμως θα την κερδίσουμε πάλι το φθινόπωρο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ `21

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ `21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

ΚΑΤΩ ΣΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

ΚΕΡΑΣΟΒΟ - ΔΟΞΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ 1-5 !

Η Δόξα Ραπτοπούλου επικράτησε άνετα της ουραγού ομάδας του Κερασόβου με 1-5 σε αγώνα που διεξήχθη στο Κερασοχώρι. Έτσι πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την τρίτη θέση εκμεταλλευόμενη τις ήττες των πρωτοπόρων της κατηγορίας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αγ. Τριάδα - Μυρίκη...............................1-0
Κεράσοβο – Δόξα Ραπτοπούλου ...............1-5
Άγραφα - Ποταμιά.................................1-2
Αίολος - Κρέντη....................................1-2
Αγ. Προκόπιος- Απεραντιακός................3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Απεραντιακός........................26
2. Άγραφα................................23
3. Αίολος..................................21
4. Ποταμιά................................21
5. Δόξα Ραπτοπούλου.................20
6. Μυρίκη.................................19
7.Αγ. Προκόπιος.......................14
8.Κρέντη..................................11
9. Αγ. Τριάδα.............................9
10. Κεράσοβο.............................0

ITIA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ



Απλήρωτοι απο τον Οκτώβριο !!!
ΕΛΜΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Ευρυτανίας μετά από επαφές και συζητήσεις που είχε με τα μέλη του διαπίστωσε οικονομικές εκκρεμότητες σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα , οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του νομού μας που εργάζονται στο πρωινό πρόγραμμα παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ όλο αυτό το διάστημα καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά τους με πολλή μεγάλη δυσκολία , γεγονός που τους κουράζει ψυχικά και πνευματικά.
Σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης , αν και ξεκίνησε εγκαίρως , οι εκπαιδευτικοί ωρομίσθιοι , μόνιμοι και αναπληρωτές που εργάζονται υπερωριακά δεν έχουν πληρωθεί από τον Νοέμβριο. Οι σχεδιαστές-αξιολογητές παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο του 2008 και εξής.
Τέλος , σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις στους εκπαιδευτικούς, μονίμους και αναπληρωτές που επιμορφώθηκαν στα ΠΕΚ κατά τις σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 καθώς επίσης και σε αυτούς που συμμετείχαν στις πολυήμερες εκδρομές των μαθητών των σχολείων τους κατά το παραπάνω διάστημα.
Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ επιζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εκπαιδευτικών του νομού μας .
Καμία πλέον οικονομική εκκρεμότητα σε βάρος των μελών μας !

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ .............................Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ ΕΛΕΝΗ ................ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ ΕΛΕΝΗ

Φτέρη-Ραπτόπουλο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ !

Η Δόξα πέτυχε νίκη μετά από 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας, επί του Αίολου με 3-2, σε αγώνα που διεξήχθη στις 13-3-2010 στο Ραπτόπουλο και ανέβηκε στους 17 βαθμούς ελπίζοντας σε καλύτερη συνέχεια.
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Αγ. Τριάδα- Άγραφα 2-2
Μυρίκη Κεράσοβο 9-2
Δόξα Ραπτοπούλου-Αίολος 3-2
Κρέντη - Απεραντιακός 2-3
Ποταμιά -Αγ. Προκόπιος 3-3

Η βαθμολογία της Α΄κατηγορίας

1. Απεραντιακός.............. 26
2. Άγραφα .....................23
3. Αίολος .......................21
4. Μυρίκη......................19
5. Ποταμιά.....................18
6. Δόξα.........................17
7. Αγ. Προκόπιος.............11
8. Κρέντη.......................8
9. Αγ. Τριάδα..................6
10. Κεράσοβο..................0

Απεραντιακός - Δόξα Ραπτοπούλου 2 – 0


Με αρνητικό τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γύρο η αγαπημένη μας Δόξα , καθώς ηττήθηκε με 2 – 0 από τον Απεραντιακό.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο 6-3-2010.
Η Δόξα έμεινε για 4ο σερί ματς μακριά από τις νίκες, χάνοντας σημαντικό έδαφος. Βρίσκεται πλέον στην 6η θέση με 14 βαθμούς.

Η σύνθεση της Δόξας: (Βασίλης Παπαδήμος): Ρεσίτης, Καραβίδας, Γεωργαλής Θ.(87΄ Παπαντζίμας), Τσιαμάκης, Μπισμπίκης Θ., Ρηγόπουλος(81΄ Ντζίμας Γ.), Γούλας, Ντζίμας Θ.(81΄ Κούτσικος), Μόκκας, Μπαστάνης Θ., Παπαδήμος Λ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 23........... 33-11

2. ΑΓΡΑΦΑ 2...........................18-04

3. ΑΙΟΛΟΣ 21 .........................32-12

4. ΠΟΤΑΜΙΑ 18......................22-12

5. ΜΥΡΙΚΗ 16 .......................16-11

6. ΔΟΞΑ 14  ........................... 17-13

7. ΚΡΕΝΤΗ 10 .......................19-12

8. ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 10 .......20-31

9. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ 5 ...................15-31

10.ΚΕΡΑΣΟΒΟ 0 ...................9-50

Η Κρέντη έχει μείον 2 βαθμούς


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ - ΑΓΡΑΦΑ 13/3/10 Γήπεδο Γυμνασίου 3,30μ.μ.

ΜΥΡΙΚΗ - ΚΕΡΑΣΟΒΟ13/3/10 Γήπεδο Βοηθητικό Α.Κ. 3,30μ.μ.

ΠΟΤΑΜΙΑ - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ13/3/10 Γήπεδο Ποταμιάς 3,30μ.μ.

ΚΡΕΝΤΗ - ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ 14/3/10 Γήπεδο Κερασοχωρίου 3,30μ.μ.

ΔΟΞΑ - ΑΙΟΛΟΣ 14/3/10 Γήπεδο Ραπτοπούλου 3,30μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΗΛΙΟΣ

ΝΕΡΑΝΤΖΟΥΛΑ ΦΟΥΝΤΩΜΕΝΗ

ΕΝΑΣ ΑΪΤΟΣ

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ... ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ

Εκτός από τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει αισθητά και την ικανότητα μάθησης, επιβεβαιώνουν τα τελευταία πειράματα. Οι ερευνητές υπολογίζουν μάλιστα ότι 90 με 100 λεπτά σιέστας είναι το ιδανικό για την αναζωογόνησης της μνήμης.Όπως αναφέρει το περιοδικό Economist, o Δρ Μάθιου Ουόκερ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ εστιάστηκε στη λεγόμενη επεισοδιακή μνήμη, η οποία αφορά την απομνημόνευση συγκεκριμένων γεγονότων, σε αντιδιαστολή με τη διαδικαστική μνήμη, η οποία αφορά μαθημένες δεξιότητες όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου.Στην έρευνα του Δρ Ουόκερ συμμετείχαν 39 εθελοντές, οι οποίοι πήραν μέρος σε δύο συνεδρίες απομνημόνευσης, μία το μεσημέρι και μία στις 6 το απόγευμα, και προσπάθησαν να απομνημονεύσουν 100 συνδυασμούς εικόνων και λέξεων.Οι μισοί από τους εθελοντές έμειναν άυπνοι μεταξύ των δύο συνεδριών, ενώ οι υπόλοιποι είχαν την ευκαιρία να κοιμηθούν ενδιάμεσα περίπου 100 λεπτά.Η ομάδα που είχε κοιμηθεί το μεσημέρι παρουσίασε σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις, ανακοίνωσαν οι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.Μεταφέροντας αναμνήσειςΠροηγούμενες μελέτες είχαν καταδείξει ότι ο ύπνος γενικά παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση αναμνήσεων που έχουν ήδη σχηματιστεί στον εγκέφαλο. Με άλλα λόγια, η στέρηση ύπνου ίσως μας κάνει να ξεχνάμε πράγματα που μόλις είχαμε μάθει.Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο μεσημεριανός ύπνος επιτελεί μια επιπλέον λειτουργία, να προετοιμάζει τον εγκέφαλο για τη δημιουργία καινούργιων αναμνήσεων. Δείχνει, δηλαδή, ότι η στέρηση ύπνου ίσως μας εμποδίζει εξαρχής να απομνημονεύσουμε νέες πληροφορίες.Οι επιστήμονες πιστεύουν σήμερα ότι οι επεισοδιακές αναμνήσεις αποθηκεύονται προσωρινά σε μια κεντρική περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ιππόκαμπος. Προκειμένου να εδραιωθούν και να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα, οι προσωρινές αναμνήσεις που βρίσκονται στον ιππόκαμπο πρέπει να μεταφερθούν στον προμετωπιαίο φλοιό.Προηγούμενες μελέτες που βασίζονταν σε ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα είχαν δείξει ότι η μεταφορά αναμνήσεων από τον ιππόκαμπο στον προμετωπιαίο φλοιό συνδέεται χρονικά με το λεγόμενο Στάδιο 2 του ανθρώπινου ύπνου.Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ιδανική σιέστα διαρκεί 90 έως 100 λεπτά: Τα πρώτα 30 λεπτά αντιστοιχούν σε έναν ελαφρύ ύπνο που βελτιώνει τις κινητικές λειτουργίες, ενώ τα επόμενα 30 λεπτά αντιστοιχούν στο αναζωογονητικό Στάδιο 2. Ακολουθούν 60-90 λεπτά ύπνου REM, φάση κατά τη οποία εκδηλώνονται τα όνειρα.Στη φάση REM πιστεύεται ότι ο εγκέφαλος συνδέει τις φρέσκες αναμνήσεις με τις παλαιότερες, τις εντάσσει δηλαδή στο πλαίσιο της εμπειρίας.Τα οφέλη που προσφέρει αυτός ο σύντομος μεσημεριανός ύπνος όχι μόνο είναι αισθητά, αλλά είναι και συγκρίσιμα με τα οφέλη από έναν πλήρη νυχτερινό ύπνο, επισημαίνει ο Δρ Ουόκερ.Η έρευνά του έρχεται εξάλλου να προστεθεί σε παλαιότερες μελέτες που έδειχναν ότι η σιέστα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.Πηγή: Newsroom ΔΟΛ