ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες μόλις ημέρες οι μεταθέσεις των δασκάλων και των νηπιαγωγών που αφορούν το νομό Ευρυτανίας. Για μια ακόμη χρονιά ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μετατίθενται από το νομό μας είναι πολλαπλάσιος του αριθμού που έρχονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας.
Επομένως, οι κενές οργανικές θέσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του νομού αναμένεται να είναι αρκετές, αφού οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται σε άλλους νομούς της χώρας είναι 25, ενώ μόλις 6 είναι εκείνοι που θα έρθουν για να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ευρυτανία.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως και οι έξι μεταθέσεις αφορούν σε 6 νηπιαγωγούς, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί μετατίθενται στο γειτονικό νομό της Φθιώτιδας -7 τον αριθμό-ενώ οι υπόλοιποι μοιράζονται στους νομούς Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας κ.α.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το αν θα μπορέσουν τα σχολεία της Ευρυτανίας να λειτουργήσουν ομαλά και τα Ευρυτανόπουλα να έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα.
Για να μην αισθανθούν τα παιδιά του Νομού μας, παιδιά ενός κατώτερου Θεού και για να μην έχουν τα τραγούδια τους " Παραπονεμένα λόγια" ας ενεργήσουν οι αρμόδιοι άμεσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου