ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Ο προπονητής της Δόξας Ραπτοπούλου, της φιναλίστ ομάδας του πρωταθλήματος, Βασίλης Παπαδήμος μίλησε στα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
 Ο τεχνικός της Δόξας μας αναλύει την πολύ μεγάλη πορεία της ομάδας του μέχρι τους τελικούς αγώνες. Την χαρακτηρίζει ως την ιστορικότερη στιγμή στην πολύχρονη ιστορία της Δόξας.
Μας εξηγεί τους λόγους που πιστεύει ότι χάθηκε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα πριν δύο βδομάδες. Κάνει ειδική μνεία τους πιτσιρικάδες, με τους οποίους δουλεύει τα τελευταία 3 χρόνια.
Τέλος, αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη χρονιά, με τον πρώτο λόγο να ανήκει στην Δόξα.

- κ. Παπαδήμο να σας καλωσορίσουμε στα «Ευρυτανικά ΝΕΑ». Θα θέλαμε σαν πρώτη ερώτηση να μας πείτε δυο λόγια για την εκπληκτική πορεία που έκανε η ομάδα σας, όπου έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με τιμάτε, καλώντας με στην εφημερίδα σας, η οποία στέκεται κοντά στην ομάδα μας και γενικότερα στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Όσον αφορά την πορεία της ομάδας μας θεωρώ ότι ήταν μια καταπληκτική χρονιά για εμάς, η οποία βασίστηκε κυρίως στο πάθος, στην επιμονή και στην υπομονή της διοίκησης, του προέδρου μας του Θανάση Παπαδήμου και κυρίως των παικτών.

- Όπως είδαμε εξασφαλίσατε την είσοδό σας στα μπαράζ την τελευταία αγωνιστική. Όμως δείξατε από τις πρώτες αγωνιστικές ότι έχετε ένα πολύ καλό σύνολο.

Από την αρχή της χρονιάς πίστευα ότι αυτή η ομάδα ήταν φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Αυτό και τόνιζα σε κάθε αγώνα στους ποδοσφαιριστές μου. Με την εμπειρία των ποδοσφαιριστών που προϋπήρχαν στην ομάδα καθώς και με αυτούς που προστέθηκαν το καλοκαίρι, δηλαδή των Γούλα, Μόκκα, Τσιαμάκη, Ρηγόπουλο, Ρεσίτη και των υπόλοιπων παιδιών, αλλά και με τους δώδεκα πιτσιρικάδες που δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια κάτω των είκοσι ετών, συμπεριλαμβανομένου και του Παναγιώτη Παπαδήμου και του Θεοφάνη Μπαστάνη, οι οποίοι είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και στους οποίους θα ήθελα αφιερώσω αυτή μας την επιτυχία.

-Κάνατε την υπέρβαση στους ημιτελικούς κόντρα στα Άγραφα. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για αυτή την επιτυχία και εάν πιστέψατε ότι στο τέλος θα παίρνατε ακόμη και το πρωτάθλημα;

Εξυπακούεται ότι από την στιγμή που κατεβήκαμε να αγωνιστούμε σε αυτό το πρωτάθλημα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τα Άγραφα θεωρώ ότι δείξαμε περισσότερο πάθος, υπομονή, θέληση και γι αυτό καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία.

- Πιστεύετε ότι αυτή η επιτυχία είναι η ιστορικότερη της ομάδας του Ραπτοπούλου;

Αναμφισβήτητα. Αυτό που με ρωτάτε αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Όπως γνωρίζετε η ιστορία της ομάδας είναι αρκετά μεγάλη. Ιδρύθηκε το 1978 συμμετείχε σε πρωταθλήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσωπώντας την βορειοδυτική Ευρυτανία. Αυτή η επιτυχία μας είναι μεγάλη για πολλούς λόγους, όχι μονάχα για την ομάδα, αλλά κυρίως για αυτά τα παιδιά που δείξανε αυτή την υπομονή και αυτή τη θέληση να σταθούν κοντά στην ομάδα.

- Στον τελευταίο τελικό η απόδοση της ομάδας ήταν κακή. Κατά την γνώμη σας τι πιστεύετε ότι έφταιξε;

Έφταιξε ουσιαστικά η απειρία της ομάδας, το άγχος. Μην ξεχνάτε επίσης ότι έχουμε πολλούς μικρούς σε ηλικία παίκτες. Κάναμε το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς στον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα. Σε αυτό συνέβαλλε επίσης και η απουσία του Μόκκα, ο οποίος θα μας βοηθούσε πάρα πολύ. Ίσως δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Απεραντιακό, στους οποίους θα ήθελα να τους συγχαρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο για την νέα χρονιά. Είναι επιβεβλημένο να αγωνίζεται ομάδα από την Ευρυτανία στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

- Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Το Ραπτόπουλο βρίσκεται 2 ώρες μακριά από το Καρπενήσι. Αρκετοί παίκτες πηγαινοέρχονται από το Καρπενήσι, το Αγρίνιο και την Αθήνα. Πόσο δύσκολο κάνει το έργο σας η απόσταση;

Οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Αρκετά παιδιά κατάγονται από το Ραπτόπουλο, αλλά διαμένουν στην Αθήνα, είναι φοιτητές ή δουλεύουν. Εκτός από ότι ερχόντουσαν από την Αθήνα είναι και αρκετά μακριά το Ραπτόπουλο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του νομού μας. Από αυτό συνεπάγεται ότι το έργο μας είναι πιο δύσκολο. Αυτό το γεγονός βέβαια μεγιστοποιεί και τον βαθμό της φετινής πορείας μας.

- Κατά μεγάλο βαθμό σας επηρέασε και η συνεχής διακοπή τον χειμώνα με τα χιόνια;

Όταν η ομάδα άρχισε να έχει έναν πάρα πολύ καλό ρυθμό, ξαφνικά λόγω χιονιού, λόγω διαιτητών, λόγω διαφόρων αφορμών και αιτιών κόπηκε η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και σταθερότητα, που είχαμε μέχρι εκείνη την στιγμή. Βέβαια επηρεαστήκαν και υπόλοιπες ομάδες, αλλά θεωρώ ότι σε μεγαλύτερο βαθμό εμείς.

- Η Δόξα φέτος έπαιξε αρκετά όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό;

Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν κατά πολύ μεγάλο βαθμό οι ικανότητες των παικτών που διαθέτει η εκάστοτε ομάδα. Φέτος οι ποδοσφαιριστές μου διέθεταν και την τεχνική κατάρτιση, αλλά και την ατομική τεχνική ώστε η ομάδα να αγωνίζεται πολύ επιθετικά. Για αυτό και προσαρμόσαμε το σύστημα με το οποίο αγωνιζόμασταν πάνω σε αυτούς τους παίκτες. Επίσης θεωρώ ότι η ομάδα μου έπαιξε χωρίς σκοπιμότητες, ελεύθερα ανεξαρτήτως αγώνα και της σημασίας αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον δεύτερο ημιτελικό με τα Άγραφα, δεν κάναμε καταστροφικό παιχνίδι παρ΄ ότι το σκορ ήταν υπέρ μας.

- Το Ραπτόπουλο είχε φέτος την στήριξη των φιλάθλων του στα περισσότερα παιχνίδια. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό τον κόσμο.

Η Δόξα Ραπτοπούλου από τον καιρό που αγωνιζόταν στον νομό Αιτωλοακαρνανίας μάζευε στα 400 με 500 άτομα σε κάθε ματς. Αυτό σημαίνει ότι αγαπούν την ομάδα, αγαπούν το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό. Μας στήριξαν φέτος μιας και η ομάδα είχε πολύ καλή πορεία. Θέλω να τους ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για την συγκινητική συμπαράστασή τους.

- Θα συνεχίσετε την νέα χρονιά να είστε στον πάγκο του Ραπτοπούλου;

Τώρα είναι περίοδος διακοπών. Θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει η Δόξα. Από μικρός είμαι στην ομάδα, έχω αγωνιστεί σε αυτή 13 χρόνια. Ήμουν αρκετά χρόνια αρχηγός της ομάδας και φυσικά από το 2007 ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις και τις μελετάω, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να σας πω κάτι.
- Κλείνοντας θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση, που ήταν κοντά στις προσπάθειες της ομάδας, τον πρόεδρο Θανάση Παπαδήμο, ο οποίος με εμπιστεύτηκε από την αρχή της συνεργασίας μας και που με στήριξε παρ΄ ότι το μικρό της ηλικίας μου. Μην ξεχνάτε ότι ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας στην ηλικία των 26 ετών. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου και να τους συγχαρώ για την όλη αυτή πορεία και θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής τους ανήκει. Τέλος θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι με στήριξαν σε δύσκολες στιγμές της ομάδας.
Αναδημοσίευση  από "Ευρυτανικά Νέα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου